Kameralna, zabytkowa przestrzeń, gdzie możecie delektować się zarówno rozgrzewającymi, aromatycznymi napojami jak i orzeźwiającymi drinkami oraz wybornymi daniami, podziwiając jednocześnie piękne widoki. Ta unikalna kombinacja zmysłów, to oddech od zgiełku miasta i relaks w klimatycznych okolicznościach jak i doborowym towarzystwie.
Już teraz zapraszamy do restauracji U ZIYADA, która mieści się w Zabytkowej Baszcie.
Do restauracji w Zamku serdecznie zapraszamy w III kwartale 2023 r.
PONIEDZIAŁEK - PIĄTEK
14:00-22:00
SOBOTA - NIEDZIELA
10:00-22:00
Przestrzeń, gdzie możecie delektować się orzeźwiającymi napojami na świeżym powietrzu i spokojem pięknych widoków. Ta unikalna kombinacja zmysłów, to oddech od zgiełku miasta i relaks w miłych okolicznościach lub doborowym towarzystwie.
OSTRYGA FINE DE CLAIRE 21,-
Oyster Fine de Claire
KREWETKA W TEMPURZE, AIOLI, CYTRYNA 15,-
Shrimp in tempura, aioli, lemon
CHLEB NA ZAKWASIE, MASŁO, HUMMUS, OLIWA 15,-
Sourdough bread, butter, hummus, olive oil
CEVICHE Z TUŃCZYKA YELLOWFIN, MLEKO TYGRYSIE, AVOCADO, KOLENDRA BATAT 49,-
Yellowfin tuna ceviche, tiger milk, avocado, coriander, sweet potato
OSTRYGA PACYFICZNA 19,-
Pacific oyster
ŁOSOŚ „LABEL ROUGE”, A’LA MIZERIA, KOPEREK 51,-
“Label Rouge” salmon, cucumber salad, dill
TATAR Z POLSKIEJ WOŁOWINY, PIKLE, GRZANKI, MUSZTARDA FRANCUSKA, ŻÓŁTKO 52,-
Polish beef tartare, pickles, croutons, French mustard, egg yolk
RAVIOLLO, MŁODY SZPINAK, RICOTTA, SZAŁWIA, PARMEZAN 49,-
Raviollo, baby spinach, egg yolk, homemade ricotta, sage, parmesan
SZPARAGI, PANCETTA, MAŚLANKA, RABARBAR, MŁODY ZIEMNIAK 49,-
Asparagus, pancetta, buttermilk, rhubarb, new potato
SAŁATKA A’LA MIZERIA, OGÓREK, DZIKI CZOSNEK, MAŚLANKA 48,-
Salad a'la mizeria, cucumber, wild garlic, buttermilk
BURAK, SER TELLAGIO, CHUTNEY Z BURAKA, ORZECH WŁOSKI, DRESSING NA ZAKWASIE 49,-
Bundz and Beet, beet chutney, raisins, walnut, sourdough dressing
KREM Z ZIEMNIAKA I PORA 29,-
Cream of potato and leek
CONSOMME WOŁOWE, TORTELLINI 29,-
Beef consomme, tortellini
POLSKA POLĘDWICA WOŁOWA, DUXELLE, TRUFLA, JUS - 200g / 118,-
Polish Beef Tenderloin, Duxelle, Truffle, Jus
COMBER JAGNIĘCY, HUMMUS, JOGURT, SUMAK, JUS JAGNIĘCE - 250g / 118,-
Lamb Shoulder, Hummus , Sumac, Yogurt, Pesto
FILET Z KACZKI, RABARBAR, CHUTNEY Z RABARBARA, SOS FOIE GRAS - 89,-
Filet of duck, rhubarb, chutney, Foie Gras sauce
DORADA BUTTERFLY, SAŁATKA Z ZIÓŁ, POMIDORKI CONFIT, SOS WERMUT - 89,-
Pink Butterfly Dorado, herb salad, Vermuth Sauce
RISOTTO, DZIKI CZOSNEK, TRUFLA, PARMEZAN - 69,-
Risotto, wild garlic, truffle, Parmesan
HALIBUT, BIAŁY SZPARAG, MULE, SOS VELOUTE - 99,-
Halibut, white asparagus, moules, veloute sauce
FILET Z KURCZAKA, GNOCCHI, SZPARAGI, DZIKI CZOSNEK, JUS - 69,-
Chicken fillet, gnocchi, asparagus, wild garlic, jus
KLASYCZNE TIRAMISU, BISZKOPT, KAWA, MASCARPONE 30,-
Classic tiramisu, sponge cake, coffee, mascarpone
TARTA TATIN, LODY WANILIOWE, SOS ANGIELSKI 32,-
Tart Tatin, Vanilla Ice Cream, English Sauce
POSSET LIMONKOWO-CYTRYNOWY, RABARBAR, SABLE CYTRYNOWE
28,-
Lime and Lemon Posset, rhubarb, lemon sable
TARTA CZEKOLADOWA, SÓL MORSKA, GANACHE, SŁONY KARMEL
31,-
Chocolate Tart, sea salt, ganache, salted Caramel
MŁODE ZIEMNIAKI, KOPEREK, CRÈME FRAICHE 18,-
New potatoes, dill, crème fraiche
MIKS SAŁAT 15,-
Mix of Salads
FRYTKI 16,-
French Fries
DUSZONY SZPINAK, ŻÓŁTKO, PARMEZAN 18,-
Stewed spinach, egg yolk, Parmesan cheese
FILET Z KURCZAKA, MŁODE ZIEMNIAKI, SURÓWKA 29,-
Chicken fillet, new potatoes, salad
PANIEROWANA RYBA, FRYTKI, SURÓWKA 30,-
Breaded fish, fries, salad
GNIOCCHI Z SOSEM MAŚLANYM, PARMEZAN 27,-
Gniocchi with butter sauce, Parmesan
PIEROGI Z SEREM 24,-
Dumplings with cheese
Po renowacji Restauracja Zamek będzie miała około 500 m2 powierzchni, na dwóch poziomach (górny i dolny). Integralną częścią restauracji będą tarasy i arkady widokowe. W odnowionych wnętrzach projektanci zastosowali wiele stalowych elementów nawiązujących do historii krakowskiej Nowej Huty, a pojawiające się w dekoracjach łuski odwołują się do znanej legendy o smoku wawelskim. W komponowaniu wnętrz zastosowano gradację kolorów, od jaśniejszych do ciemniejszych, co daje różnorodne efekty wizualne.
Górna część restauracji planowana jest dla około 200 osób. Restaurację z tarasami łączą wielkie okna, które rozświetlają wnętrza. Na tym poziomie będą serwowane śniadania dla gości hotelu oraz będą organizowane na zamówienie: przyjęcia, gale, bankiety oraz inne wydarzenia.
Zarezerwuj termin:
(+48) 784 084 000
restauracja@uziyada.pl
Na tym poziomie będzie kilka sal o różnym charakterze, przeznaczonych na prywatne spotkania. We wnętrzach dominują szkarłatne materiały połączone z ażurowymi konstrukcjami, nadając kameralny i intymny charakter tym przestrzeniom. Całość dopełnia nowoczesny bar oraz tarasy i arkady widokowe.
Dowiedz się więcej: restauracja@uziyada.pl
… w grupie przyjaciół i znajomych, by nacieszyć się chwilą i odpocząć blisko przyrody – to opcja dla tych, którzy lubią się relaksować na świeżym powietrzu, w otoczeniu zieleni i pięknych widoków.
Zapraszamy na ul. Jodłową 13 w Krakowie!
Jodłowa 13
30-251 Kraków